Werkwijze

We leven momenteel in een multikeuze maatschappij, ook op studiegebied zijn er giga veel mogelijkheden. Hoe maak je de juiste studiekeuze? Al leg je jezelf niet vast met deze keuze; het is wel een belangrijke stap voor je toekomst. 

De cijfers zijn niet best. In het eerste studiejaar valt 35% uit en in het tweede jaar is dat in totaal bijna 50%. Naast extra studieschuld betekent het wisselen van studie vaak ook twijfel en een deuk in je zelfvertrouwen. Bovendien kun je gefrustreerd en ongemotiveerd raken, en kost het onnodig veel energie.

Al met al is het  dus écht de moeite waard om te investeren in een studiekeuze die bij je past. Ik kan je daarbij helpen.

Wel eens nagedacht over wat de impact, kosten en energie
van een niet passende studiekeuze zijn?

Help!

In de praktijk begint een telefoontje, mailtje of appje meestal met de vraag ‘Waar begin ik?, Help, ik zie de studies door het bos niet meer, er is teveel keuze. Ik weet niet wat bij mij het best past…’  

Een studie kiezen is een grillig proces, er zijn zoveel studies. Tijdens een van mijn trajecten onderzoek en ondervind je zelf je interesses en studie mogelijkheden.  Met een passend plan en met FLOOOW als hulp.

Welke studies zijn er allemaal? Hoe zou een tussenjaar kunnen zijn? Wat zijn mijn mogelijkheden? Hoe maak ik een plan? Welke studie past mij het beste? Ik weet niet waar ik goed in ben? Hoe krijg ik objectieve informatie over alle studies? Heb ik me voldoende voorbereid en verdiept in mijn toekomstige studie? Help ik zie de studies door het bos niet meer! Waar begin ik?

FLOOOW trajecten

Een FLOOOW traject bestaat uit meerdere gesprekken en wordt, indien nodig, op maat gemaakt. Ik kies bewust voor meerdere contactmomenten, omdat ik heb ervaren dat processen die tussentijds de ruimte krijgen effectiever indalen. Het to do-plan en de back-up lijntjes tussentijds zorgen vaak voor mooie vinkjes tijdens het keuzeproces. Een gezonde stok achter de deur. Niet vanuit je ouders, maar vanuit neutrale hoek. 

FLOOOW Coaching werkt met relevante werkvormen en wetenschappelijk onderbouwde testen. De gesprekken zijn in Oisterwijk of bij jou thuis. 
Om tijd en afstand te besparen, kunnen we ook online werken.  En natuurlijk horen daar ook jouw eigen (online) werkboek en persoonlijke analyses bij!

Extra service van de zaak!

Het is soms lastig om over jezelf te praten, zeker omdat je nog volop in de ontdekkingsfase zit. Soms helpt het om tijdens een gesprek in beweging te komen. Dat kan prima met onze lieve zwarte Labrador Floyd. Meet Floyd & me! Je zult zien dat de antwoorden dan vanzelf komen en het voor jou duidelijker wordt.

Scroll naar boven