Werkwijze

We leven momenteel in een multi keuzemaatschappij, mogelijkheden ten over. Hoe maak ik nu de juiste keuze? Met een studiekeuze leg je jezelf niet vast voor het leven maar kies je wel voor een belangrijke toekomststap in een bepaalde richting, de meest passende richting is dus echt de moeite waard om in te investeren. In het eerste jaar valt er 35% uit, dat is bijna 50% in het tweede jaar. Het wisselen van een studie kost vaak een deuk in het zelfvertrouwen, twijfel, motivatie, extra studieschuld, frustratie en verkeerde energie. 

Wel eens nagedacht over wat de impact, kosten en energie van een niet passende studiekeuze zijn?

Een FLOOOW traject bestaat uit meerdere gesprekken en wordt , indien nodig, op maat gemaakt na een (telefonische/online of face2face) kennismaking. Ik kies voor meerdere terugkom momenten omdat ik heb ervaren dat processen die tussentijds de ruimte krijgen effectiever indalen. Het plan to do en back up lijntje tussentijds zorgen vaak voor mooie afstreepvinkjes en stappen tijdens het studiekeuze en tussenjaarproces heb ik inmiddels mogen ervaren. Het is een stok achter de deur en dan niet vanuit ouders maar vanuit een neutrale hoek. FLOOOW Coaching werkt met relevante werkvormen en wetenschappelijk onderbouwde testen.


Welke studies zijn er allemaal? Hoe zou een tussenjaar kunnen zijn? Wat zijn mijn mogelijkheden? Hoe maak ik een plan? Welke studie past mij het beste? Ik weet niet waar ik goed in ben? Hoe krijg ik objectieve informatie over alle studies? Heb ik me voldoende voorbereid en verdiept in mijn toekomstige studie? Help ik zie de studies door het bos niet meer! 

In de praktijk begint een telefoontje of kennismaking meestal met de vraag 'Waar begin ik?' Een studie kiezen is een grillig proces, er zijn zoveel mogelijkheden betreft studies. Tijdens een traject ga je zelf onderzoeken en ondervinden. Een plan als handvat zorgt dat je minder wiebelt en zorgvuldig genoeg jouw keuze gaat maken, dat wat bij jou past en waar je blij van wordt. Dat groeit namelijk zo lekker.

Na de intake zie ik in hoeverre de leerling/student in het studiekeuze proces staat en geef ik vrijblijvend advies voor een FLOOOW traject op maat. Desgewenst kan er Skype ingeschakeld worden mocht de afstand een belemmering zijn. Tijdens Corona is gebleken dat dit heel effectief en prettig kan werken. Extra werkvormen zijn hier effectief ondersteunend.

 


Daarnaast heeft FLOOOW Coaching een extra service van de zaak! Het is lastig om over jezelf te praten, zeker omdat je nog volop in de ontdekkingsfase zit. Soms helpt het om in beweging te komen tijdens zo'n gesprek. Tijdens Corona ben ik regelmatig gaan wandelen  met een jongere met mijn lieve en enthousiaste labrador. In het mooie Oisterwijk, lekker buiten en go with the FLOOOW. Dat praat en denkt lekker. Meet Floyd & me!Studiekeuze | Tussenjaar | Talentontwikkeling

info@flooowcoaching.nl | +31 6 57552150

Aangesloten bij Kickor, erkende professionals betreft studie- en loopbaankeuzes bij jongeren. Gecertificeerd studiekeuzecoach